Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

τατουαζ βραχιολια εικονες

«Επιστρέφουμε σε αυτό που ήμασταν πριν, μία χώρα μετριοπαθούς ισλαμισμού που είναι ανοιχτή σε όλες τις θρησκείες του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας σε οικονομικό φόρουμ στο Ριάντ, όπως αναφέρει το AFP.


τατουαζ βραχιολια εικονες

διασημα τουρκικα σηριαλ

«Δεν θα περάσουμε τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής μας αντιμετωπίζοντας καταστρεπτικές ιδέες. Θα τις καταστρέψουμε σήμερα», διαμήνυσε και συμπλήρωσε: «Θα τελειώσουμε με τον εξτρεμισμό πολύ σύντομα».


2017 10 24T145116Z 645582266 RC1A16441790 RTRMADP 3 SAUDI ECONOMY


Ο πρίγκιπας του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο οικονομικό φόρουμ του Ριάντ/REUTERS/Faisal Al Nasser


Είναι γνωστή η προσήλωσή της Σαουδικής Αραβίας στους αυστηρότερους κανόνες του ισλαμισμού και τον σαφή διαχωρισμό της θέσης αντρών και γυναικών. Άλλωστε, μέχρι πρότινος, ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να οδηγούν. Αυτό όμως άλλαξε.


Νωρίτερα φέτος, ο πρίγκιπας είχε κατηγορήσει την Τεχεράνη πως προωθεί μία «εξτρεμιστική ιδεολογία» και επιχειρεί να εξουσιάσει τον «κόσμο του ισλαμισμού». Ερωτώμενος αν υπάρχει περιθώριο διαλόγου με το Ιράν, ο 31χρονος διερωτήθηκε: «Πώς μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον ή ένα καθεστώς, που έχει αγκιστρωθεί σε μία εξτρεμιστική ιδεολογία;»


Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιβάλει τον αυστηρό, συντηρητικό νόμο του ισλαμισμού των Σουνιτών. Το βασίλειο του Ριάντ διοικείται από μία μοναρχία σουνιτών, ενώ η Τεχεράνη είναι υπό τον νόμο των Σιιτών. Οι διαφορές μεταξύ των δύο χρονολογούνται πίσω στην εποχή της διαμάχης για το ποιος θα αντικαταστήσει τον προφήτη Μωάμεθ, όπως αναφέρει το RT. Ενώ οι Σιίτες είχαν ταχθεί με το μέρος του εξαδέλφου του προφήτη, οι Σουνίτες είχαν ζητήσει να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου χαλίφη του ισλαμικού έθνους ο κοντινός φίλος του Μωάμεθ, Αμπού Μπακρ.


2017 10 24T130531Z 77150307 RC1D4D2F1E40 RTRMADP 3 SAUDI ECONOMY


Ο πρίγκιπας του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο οικονομικό φόρουμ του Ριάντ/REUTERS/Faisal Al Nasser


Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών διακόπηκαν πλήρως το 2016, όταν ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη, ύστερα από την εκτέλεση του διακεκριμένου κληρικού των Σιιτών, Νιμρ αλ-Νιμρ στο Ριάντ.



πλοια ζοντανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου