Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της αρμόδιας υπηρεσίας (ANZSCO – Australian and New Zealand Standard Classification of Occupations), οι εργαζόμενοι στο σεξ και οι συνοδοί θεωρούνται επαγγέλματα που κερδίζουν έξτρα μόρια, παρότι δεν περιλαμβάνονται στα επαγγέλματα σε έλλειψη.
δωρα σιτζανη ταινιες
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την υπηρεσία Μετανάστευσης και Επένδυσης της Νέας Ζηλανδίας (NZAMI), η απόκτηση μόνιμης βίζας με την ιδιότητα του εργαζόμενου στο σεξ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και οι προϋποθέσεις αυστηρές.
Οι αιτούντες, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να έχουν «αναγνωρισμένη κατάρτιση» ή τουλάχιστον τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο επάγγελμα. Τα κριτήρια επιβάλλουν ο αιτών να είναι στο επίπεδο 5 της λίστας της ΑNZSCO, δηλαδή να έχει ωρομίσθιο πάνω από 36.44 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (που αντιστοιχεί σε 75.795 ετησίως, βάσει 40ωρης εργασίας την εβδομάδα) ενώ υποχρεωτική θεωρείται και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Νέα Ζηλανδία: Οι «σεξιστικές» ερωτήσεις στην πρωθυπουργό Άρντερν που εξόργισαν το διαδίκτυο
«Παρότι η πορνεία είναι νόμιμη απασχόληση, δεν αποτελεί επάγγελμα που μπορεί να κάνει ένας μετανάστης για να αποκτήσει προσωρινή βίζα. Ο εργαζόμενος στο σεξ γίνεται αποδεκτός βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων», εξηγεί ο Πίτερ Μόζες, εκπρόσωπος της NZAMI και εξειδικευμένος σε θέματα μετανάστευσης δικηγόρος.
Η νομοθεσία για την αποποινικοποίηση της εργασίας στο σεξ, γνωστή ως «Νόμος Μεταρρύθμισης της Πορνείας» (Prostitution Reform Act), ψηφίστηκε από το νεοζηλανδικό κοινοβούλιο το 2003, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση. Στόχος της απόφασης για νομιμοποίηση της πορνείας, η προστασία των εργαζομένων και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους. Σήμερα, η Νέα Ζηλανδία θεωρείται από τις χώρες με τις καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους του σεξ.
σουζαν σαραντον κατριν ντενεβ
αιτια παραπληροφορησης απο τα μμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου